1.2.22

Το πέρασμα του χιονιά «Ελπίς» από το Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα GR3000003 (Φωτογραφίες) 01/02/2022

Δεν ήταν πολλές οι ζημιές, αλλά χαρακτηριστικές για να δούμε τι μπορεί να προκαλέσει ακόμα κ σε μεγάλα δένδρα η χιονόπτωση. Αυτή την περίοδο διενεργούνται κ καθαρισμοί στο Εθνικό Πάρκο κ η κατάσταση έχει διορθωθεί αρκετά, οι καθαρισμοί,κοπές, γίνονται από ιδιωτικά συνεργεία, το που πάνε τα ξύλα.. δεν το γνωρίζω. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες ξυλείας που μαζεύονται καθημερινά, μπορεί να είναι κ ανταποδοτικό για τις κοπές, γίνεται αυτή η συμφωνία αρκετές φορές.. μπορεί, πολλά μπορεί.

Θα δείτε φωτογραφίες κ από τα δένδρα που έχουν προχωρήσει τα συνεργεία σε κοπές κ πως το Πεύκο προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του, κοπές που έγιναν πριν τον χιονιά. Διορθώνεται μια ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εδώ κ χρονιά στο Δάσος και η εικόνα το καλοκαίρι επιτέλους θα είναι διαφορετική.

Παρόλα αυτά ο ΟΦΥΠΕΚΑ κοιτάει πως θα βολέψει με το αστείο οργανόγραμμα των 300 θέσεων τους ήδη εργαζόμενους αδιαφορώντας για τους 2 με 2.500 χιλιάδες αδιόριστους Ειδικούς κ Τεχνικούς Δασικής Προστασίας. Όσο για τους «συναδέλφους», πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ λαμπρών εξαιρέσεων,μερικών δεκάδων δλδ, οι υπόλοιποι ΜΟΥΓΚΑ για να βολευτούν.. βλέπετε για κάποιους από αυτούς το να δουλεύεις 13 χρόνια χωρίς πτυχίο κ να το παίρνεις το 2022 μόνο κ μόνο για να βολευτείς, λέει πολλά για το ποιόν κάποιων ανθρώπων.. ΑΦΩΝΙΑ..... η μεγαλύτερη ντροπή για έναν άνθρωπο είναι η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ κ η ΑΚΗΔΊΑ.

Εγώ δεν χαρίζομαι και τα γράφω όπως είναι για να βλέπετε κ εσείς οι νέοι συνάδελφοι κ οι σπουδαστές τι ακριβώς θα συναντήσετε.. έτσι όπως είναι χωρίς περιτύλιγμα και να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Χύμα και με αποδείξεις... κ επειδή τώρα γίνετε κάτι της προκοπής.. γι αυτό κ θα ακολουθήσει κ φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για να γεμίσουν τα κενά με νέα δένδρα Κουκουναριάς που αξίζει να τα δείτε. Αύριο θα τα ανεβάσω αυτά γτ είπαμε.. κριτική, να γίνω 100 φορές κακός.. δεν έχω θέμα, αλλά κ το σωστό, σωστό.






























Κουρτέσης Ιωάννης
Τεχνικός Δασικής Προστασίας - Εθελοντής Πυροσβέστης
Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα GR3000003

01/02/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ για ευπρέπεια και σεβασμό στην άποψη του άλλου. Σχολιάζουμε την άποψη/θέση/γνώμη χωρίς να σχολιάζουμε το άτομο. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Κουρτέσης Ιωάννης Τεχνικός Δασικής Προστασίας