21.6.21

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στον Σχινιά, πλέον μόνο με τα πόδια ή με λεωφορεία. Ναι αλλά εφαρμόστηκαν τα σχέδια που υπήρχαν προ 15 ετών;

Με αφορμή το σωστό κατά την ταπεινή μου άποψη μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας των ιχ κ στάθμευση τους στις αλάνες του Σχινιά. ας θυμηθούμε τι έλεγαν στις 10/12/2005 για το Εθνικό Πάρκο.. και τι έγινε.. βασικά δεν έγινε τίποτα, απλά το βάζω γιατί η ιστορία και τα γραπτά μένουν και δόξα τον θεό έχω τεράστιο αρχείο.


Σε όλα αυτά που αναφέρει ο πρώτος Πρόεδρος του Φορέα θα μπορούσαμε να ήμασταν όλοι εμείς.. τώρα με δεκάδες θέσεις εργασίας.


Και επειδή τα γραπτά μένουν... ποιος υποσχόταν σε κατοίκους στο Κάτω Σούλι 80 θέσεις εργασίας; εεεε ποιος; Για να βολευτούν τα δικά τους παιδιά.. μιλάμε τώρα για το 2004... για να καταλάβουμε όλοι πως διαχειριζόταν τότε το κράτος ΛΑΛΙΩΤΗΣ-ΒΑΣΟΥΛΑ... τα Εθνικά Πάρκα.


«Το ελληνικό κλίμα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τα ευρωπαϊκά κέντρα αποκατάστασης αλλά και για τους διεθνείς φορείς, που θέλουν να διοργανώσουν δεκαπενθήμερα αντίστοιχα προγράμματα», προσθέτει ο Κ. Χατζημπίρος.(Πρώτος Προεδρος του Φορέα Σχινιά Μαραθώνα-καθηγητής του ΕΜΠ) «Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός των υποδομών του πάρκου, ξεκινώντας από τους δρόμους, τα μονοπάτια, τα συστήματα διακίνησης των επισκεπτών, τη διαθεσιμότητα ειδικών αναπηρικών καθισμάτων και βοηθημάτων για τους επισκέπτες με αναπηρίες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους αναπηρικά καθίσματα για να μετακινηθούν σε τέτοιες αποστάσεις και σε τέτοιους δρόμους.


Το κλειδί στην επιτυχία είναι η κατάλληλη επιλογή τεχνολογιών, ώστε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους που το επισκέπτονται ανεξαρτήτως του αν ζουν σε συνθήκες αναπηρίας, λέει ο Νίκος Βουλγαρόπουλος, από το περιοδικό «Αναπηρία ΤΩΡΑ».


Μπορεί επίσης να γίνει και μια διαρκής έκθεση τεχνολογιών, προγραμμάτων αποκατάστασης, προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων θεραπευτικής αναψυχής από όλο τον κόσμο».


Τα σχέδια


Το έργο «Διαχείριση Επισκεπτών και Ερμηνεία Περιβάλλοντος» που ολοκληρώνεται στον Σχινιά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία πεζοπορικών διαδρομών, που θα δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να παρατηρήσει τους διάφορους τύπους φυσικών οικοσυστημάτων, όπως το δάσος, τον υγρότοπο, τον θαμνότοπο, την παραλία, καθώς και το κωπηλατοδρόμιο. Θα προσφέρονται διαδρομές ποικίλης διάρκειας, σε αποστάσεις από 2 έως 12 χιλιόμετρα.


Είναι γνωστό ότι μια διαδρομή, π.χ. 4-5, χλμ. κατάλληλα διαμορφωμένη θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με αναπηρίες. Μερικές διαδρομές θα συναντούν κάποια από τα πέντε παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας που κατασκευάζονται στο Πάρκο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/12/2005


Και μερικά ντεσού...


*Τα παρατηρητήρια κόστισαν 43.000 το ένα... δεν τοποθετήθηκαν στα σημεία που έπρεπε..


*Το περίφημο σύστημα πυρόσβεσης κόστισε 3 εκατ ευρώ... ΔΕΝ λειτούργησε ούτε καν το 2004 με τους Ολυμπιακούς!!!


*Ο Κ. Χατζημπίρος παραδέχεται ότι η πυρασφάλεια ουδέποτε λειτούργησε και αποδίδει ευθύνες γι' αυτό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν.Μάκρης που δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το έργο.


*Η πρώτη στελέχωση του Φορέα:

Για πρώτη φορά προσλαμβάνονται (με οκτάμηνη σύμβαση όμως) δέκα υπάλληλοι του φορέα διαχείρισης, οι οποίοι μπορεί να συμβάλουν στη φύλαξη του πάρκου. Συγκεκριμένα, είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις οκτώ φυλάκων, δύο στελεχών - επιστημόνων, ενός λογιστή και ενός γραμματέα. Με κανένα πτυχίο... και μην με προκαλέσει ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτό. Γιατί φέτος αν δεν κάνω λάθος πάνε 2 άτομα....

*Το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή ΘΑΦΤΗΚΕ.... για το πως έπαιρναν αδειοδότηση οι ταβέρνες... μέσα σε αυτό περίεγραφε ΞΕΚΑΘΑΡΑ το πρόβλημα με την νομοθεσία που διέπει τους Φορείς Διαχείρισης.
Οι ευθύνες που επέρριπτε ο κ.Ρακιντζής ήταν απίστευτες... αν διαβάσει κανείς το πόρισμα.


Και ερχόμαστε το 2021 να συζητάμε τα ίδια.... θα ανεβάσω κάποια άλλη φορά και μια συνέντευξη που είχε δώσει ο πρώτος πρόεδρος του Φορέα, μάλιστα είχε αναλάβει χωρίς προσωπικό, ήταν μόνος του....χαχαχα όπου είχε τότε ένα πολύ ωραίο όραμα για τον Φορέα και την λειτουργία του, και όταν το ανεβάσω θα δείτε ότι αυτά που περιέγραφε τότε σε έναν φοιτητή Πανεπιστημίου που έκανε το διδακτορικό του.. ή κάτι τέτοιος, δεν το θυμάμαι τώρα ακριβώς, είναι αυτά που εφαρμόζει ο Δήμος το 2021!!!!!!! ΤΟ 2021!!!!!! Που τα είχε σκεφτεί το 2004..... και αναρωτιέσαι... ποιοι είχαν όφελος να μην εφαρμοστούν τότε...;

Γιατί η κυβέρνηση ψήφισε τον τεμαχισμό των περιοχών Natura2000; Τι όφελος έχει;

Γιατί δεν προσλαμβάνουν Ειδικούς κ Τεχνικούς Δασικής Προστασίας στου ΦΔΠΠ;

Γιατί δεν εφαρμόζουν τον Νόμο Ν.4519 Φορείς Διαχείρισης Προστατευομένων περιοχών και άλλες διατάξεις στο άρθρο 7 που δίνει την δυνατότητα για προσλήψεις της ειδικότητας μας;

Τι παιχνίδι παίζουν με την μεταφορά των Φορέων στο νέο σύστημα του ΟΦΥΠΕΚΑ; Αληθεύουν οι  πληροφορίες ότι οι φύλακες που υπάρχουν σήμερα θα σταματήσουν να εργάζονται με τις ανανεώσεις και θα μπουν σε καθεστώς όπως όλοι, με 6 και 8μηνες συμβάσεις, αφού θέλουν την φύλαξη να είναι εποχική;

Συνάδελφοι ξυπνήστε και μην κάθεστε... ενωθείτε για να προασπίσουμε τα εργασιακά συμφέροντα μας και όσο για τους συναδέλφους που ήδη εργάζονται, μην πιστέψετε ούτε για μια στιγμή αυτά που σας λένε από τον ΟΦΥΠΕΚΑ.... έρχεται το τέλος της φύλαξης και νέο καθεστώς με 8μηνα και 6μηνα... ξυπνήστε γτ όσο κάθεστε και δεν μιλάτε δήθεν για να μην προκαλέσετε την πολιτική ηγεσία, αυτοί θα κάνουν το αντίθετο και θα μείνετε χωρίς εργασία... ορθά κοφτά και άμα σας αρέσει, έτσι έχουν τα πράγματα.


Κουρτέσης Ιωάννης 

Τεχνικός Δασικής Προστασίας - Εθελοντής Πυροσβέστης

Μαραθώνας 21/06/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ για ευπρέπεια και σεβασμό στην άποψη του άλλου. Σχολιάζουμε την άποψη/θέση/γνώμη χωρίς να σχολιάζουμε το άτομο. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Κουρτέσης Ιωάννης Τεχνικός Δασικής Προστασίας